JORNADA PER UN FUTUR MÉS CLAR

Divendres, 23 de novembre de 2012 de 9.30 a 13.30 hores
Lloc: EspaiCaixa. Pl. Poeta Marquina, 10 – Girona


La relació entre les diferents generacions centra la Jornada Per un futur més clar organitzada pels consells consultius de la gent gran de la demarcació de Girona

El consell consultiu de la Gent Gran del Gironès conjuntament amb els altres consells consultius de la demarcació organitza com cada any la Jornada Per un Futur més clar. La jornada, programada pel divendres 23 de novembre a l’EspaiCaixa de Girona, comptarà amb la conferència del professor de filosofia de la UdG, Joan Manuel del Pozo, sobre com hem d’entendre l’envelliment i la joventut, i una taula rodona amb personalitats de diferents generacions relacionats amb el món del dret social i de la salut. L’acte comptarà amb l’assistència del president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, la rectora de la UdG, Anna Maria Geli i el conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Cleries, que serà l’encarregat de clausurar la jornada.

L’EspaiCaixa serà l’escenari el divendres, dia 23 de novembre de 9.30 a 13.30 hores, de la jornada Per un futur més clar, organitzada pel Consell Territorial de la Gent Gran de la demarcació de Girona, composat pels consells consultius de la Gent Gran del Gironès, la Selva, l’Alt Empordà, el Baix Empordà, el Pla de l’Estany i el Ripollès. Amb la col·laboració del Campus Arnau d’Escala i el suport de l’Obra Social de La Caixa i el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, com cada any s’organitza una jornada per tal de conèixer i debatre aspectes relacionats amb la gent gran.

Amb motiu de la celebració de l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu el tema de la jornada es centra fonamentalment en entendre l’envelliment i la joventut, i veure de quina manera es poden entendre i relacionar. És per això, que es compta amb la participació del professor de filosofia, Joan Manuel del Pozo, que realitzarà la conferència sota el títol “L’envelliment i la joventut: claus per entendre’ls” i una taula rodona moderada per la periodista de TV3, Marta Gibert, sota el títol “Diferents generacions, una mateixa taula” amb la participació del doctor en dret i polític Narcís Oliveres, el neuròleg de l’IAS, Secundí López-Pousa, el filòsof i coordinador científic de l’Observatori d’àtica Aplicada a la Intervenció Social, Joan Canimas, i l’estudiant de psicologia de la UdG, Susanna Roca.