Ingredients:
- Anís
- 200gr.de sucre per cada litre que hi hagi
- Per cada litre d´anís s´hi posen 3 brotets de cada classe d´herbes.
Herbes:
- Farigola, romaní, hisop, orenga, menta, tarongina, fonoll, til·la, Maria Lluïsa, Camamilla, herba de Sant Joan, Poliol, sajolida, sàlvia, lavanda, esperenellac, santolina, ...
- 1 pela de llimona
- 1 Nou moscada
- 1 cano de canyella(partit per la meitat)
- 5 clavells
- 5 granes de ginebró
- 200gr.de sucre
Les nous verdes són per donar color, una per litre i partida amb 4 trossos.
Tot dins d´una garrafa o pot de vidre amb tanca hermètica i tenir-la a sol i serena durant 40 dies.
Xinxollar un cop a la setmana si es possible. Passat aquest temps ja es pot colar. Després millor tenir-la en un lloc a les fosques(un rebost)i fresc.
Bona Ratafia!
Eva Alsina i Carrreras