RATAFIA

Ratafia de la Tia Xita de ”Can Mau” i de l´Àvia Montse.

Ingredients:

  • Anís
  • 200gr.de sucre per cada litre que hi hagi
  • Per cada litre d´anís s´hi posen 3 brotets de cada classe d´herbes.

Herbes:
  • Farigola, romaní, hisop, orenga, menta, tarongina, fonoll, til·la, Maria Lluïsa, Camamilla, herba de Sant Joan, Poliol, sajolida, sàlvia, lavanda, esperenellac, santolina, ...
  • 1 pela de llimona
  • 1 Nou moscada
  • 1 cano de canyella(partit per la meitat)
  • 5 clavells
  • 5 granes de ginebró
  • 200gr.de sucre
 Les nous verdes són per donar color, una per litre i partida amb 4 trossos.
Tot dins d´una garrafa o pot de vidre amb tanca hermètica i tenir-la a sol i serena durant 40 dies. 
Xinxollar un cop a la setmana si es possible. Passat aquest temps ja es pot colar. Després millor tenir-la en un lloc a les fosques(un rebost)i fresc.
Bona Ratafia!
Eva Alsina i Carrreras